Voorlichting & workshop

Bij Voedingsadvies Purmerend kunt u terecht voor presentaties en workshops. Deze worden op locatie gegeven.

Voor wie?

Voor (basis)scholen, bedrijven, verenigingen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, kleinere groepen thuis, etc.

Waarover?

Diverse onderwerpen kunnen in overleg in een voorlichting of workshop verwerkt worden.

Voorbeelden van workshops:


* Gezond eten volgens de Schijf van Vijf.
Wat betekent dit in de praktijk? Welke voedingsadviezen horen hierbij?

Tijdens deze presentatie wordt gezonde voeding volgens de Schijf van Vijf uitgelegd. De deelnemers gaan ook zelf aan de slag door eens te kijken in hoeverre hun dagelijkse voeding tegemoet komt aan de voeding zoals geadviseerd volgens de Richtlijnen Goede Voeding. Na afloop ontvangen de deelnemers een brochure om alle informatie nog eens na te kunnen lezen.

*Het etiket; helpt je gezonder kiezen
Wat staat er op een etiket? Wat zegt deze informatie? Wat kun je ermee in de praktijk? Waar moet je op letten bij het vergelijken van producten?

Deze workshop bestaat uit een voorlichting en een activiteit. Na de voorlichting gaan we samen etiketten op verpakkingen lezen. De deelnemers weten waar ze voortaan op kunnen letten bij het maken van (gezondere) voedingskeuzes. Iedereen ontvangt na afloop een brochure om alle informatie nog eens na te kunnen lezen.


* Suiker
Wat is het belang van suiker? Hoeveel suiker is passend in een gezond voedingspatroon?
Waar zit suiker allemaal in en in welke hoeveelheden? Hoe zit dat met zoetstoffen?

In deze workshop krijgen de deelnemers informatie over de koolhydraat suiker.
De aandachtspunten bij het aflezen van suikers/koolhydraten op het etiket worden doorgenomen. Naast de informatie gaan de deelnemers ook actief aan de slag met suiker en het lezen van etiketten.

* Kinderen (1-12 jaar) en een gezond gewicht.

Hoe zorg je voor een gezond gewicht van je kind? Hoe ziet een goed eetpatroon eruit? Hoe ga je als ouder om met de sociale/emotionele ontwikkeling waarin een jong kind zijn eigen wil ontdekt in relatie tot voeding?

In deze presentatie aan ouders van kinderen van verschillende leeftijdsgroepen worden handvatten gegeven die ingezet kunnen worden bij de “eetopvoeding" van hun (jonge) kind. Zowel de aanbevolen hoeveelheden van gezonde voeding als de keuzes hierin komen aan de orde. Wat is nodig voor een gezonde ontwikkeling? Wat nu als mijn kind niet wil? Tips en adviezen staan centraal in deze presentatie.

* Smakelijke eters
Smaakontwikkeling is belangrijk voor het aanleren van gezond eetgedrag en speelt daarmee ook een rol in de preventie van overgewicht.

Deze workshop gaat over smaakontwikkeling bij jonge kinderen (6 mnd. tot 4 jaar). Tijdens deze workshop wordt informatie gegeven en gaan ouders onderling in gesprek over smaakontwikkeling, eetgewoonten en de momenten aan tafel. Ouders/opvoeders worden uitgedaagd om zelf te ervaren wat een opgroeiend kind meemaakt als het een voedingsmiddel voor de eerste keer proeft.

* Trakteren!
Op veel scholen maakt gezond trakteren vaak deel uit van het (gezonde) schoolbeleid. Ouder en kind horen graag positieve reacties op het uitgedeelde lekkers, hoe pak je dat aan? Hoe zien gezonde traktaties er uit?

In deze workshop worden veel voorbeelden gegeven en gaan we ook zelf aan de slag met het maken van gezonde traktaties.

* Eetplezier en beweegkriebels
Gezond eten en bewegen: dat is belangrijk voor een kind. De meeste ouders weten dit wel. Maar een kind een gezonde en actieve leefstijl aanleren is best een uitdaging.

Een workshop voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, die hun kind willen stimuleren om gezonder te eten, voldoende te bewegen, en daarvoor praktische handvatten kunnen gebruiken. Aan de hand van herkenbare korte video’s met kinderen, leren ouders meer over hun eigen opvoedstijl en wat ze kunnen doen bij lastige situaties.

Meld je hier aan voor een workshop.
Algemene voorwaarden Privacyverklaring Gewichtsconsulent Openingstijden Contact
Voedingsconsulent/gewichtsconsulent Sandra Brinkmeijer
Copyright © 2019-2023 Voedingsadvies Purmerend
Website gemaakt door Stefan Loen