Begeleiding van kinderen


Onder- en overgewicht
Het hebben van een gezonde levensstijl is niet altijd even makkelijk bij kinderen. Zo blijft o.a. onder-en overgewicht bij kinderen een groeiend probleem. Een ongezond gewicht bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. Dit kan te maken hebben met psychologische factoren of verkeerde eetgewoontes.

Gevolgen
Een ongezond gewicht bij kinderen kan ernstige gevolgen hebben op korte termijn, denk aan pesten, moeite met meekomen in de gymles en spelactiviteiten e.d. Naarmate zij ouder worden levert dit ook een hoger risico op gezondheidsproblemen.

Behandeling/begeleiding
Voor het behandelen van een gewichtsprobleem bij een kind bestaat geen pasklare formule. Ieder kind is tenslotte anders en niet iedere situatie is gelijk. Bovendien zijn gewone diëten en voedingsadviezen meestal ongeschikt voor kinderen. Voeding voor kinderen vraagt specifieke aandacht vanwege de verschillende groeifasen die zij doorlopen. Afhankelijk van de leeftijd van het kind worden de ouders betrokken bij de begeleiding van het kind naar een gezond gewicht.

Meld je hier aan voor begeleiding.

✓ Specialisatie begeleiding van kind en ouder


✓ Ervaring als leerkracht en coach in het basisonderwijs


✓ Geen verwijzing nodig


✓ Aangesloten bij de beroepsvereniging BGN


✓ Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Klik op de afbeelding om te vergroten
Algemene voorwaarden Privacyverklaring Gewichtsconsulent Openingstijden Contact
Voedingsconsulent/gewichtsconsulent Sandra Brinkmeijer
Copyright © 2019-2024 Voedingsadvies Purmerend
Website gemaakt door Stefan Loen